Црква Св. Саве, Торонто
ПочетнаИсторијатСвештенициСестреХорФолклорЛинкови

Добро Дошли

"Стражилово"

Са 23 дјеце, 16. септембра 1997. године у нашој црквици на Риверу, на иницијативу Бранкице Радуновић и Биљане Злојутро, а уз подршку и благослов Оца Василија, кренуло је "Стражилово" нову исту причу у другчијем времену, са другчијом генерацијом од оне која је почела педесетих година - али са истим циљем.

 

Желимо да кроз разне садржаје и активности "Стражилова" наша дјеца стичу ослонац за свој живот у Канади, препознавајући Хиландар, Студеницу, "Бијелог Анђела", Његоша и Црњанског, као дио сопствене културе, традиције и историје, једноставно, да имају високу свијест о духовном и историјском бићу сопственог народа.

Сдруге стране, покушавамо да нашој дјеци помогнемо да се лакше и брже уклапају у нови свијет, у који смо дошли и чије многе вриједности прихватамо хтјели то или не.


Због тога, у нашој цркви на Риверу, "Стражилово" и има школу фолклора, модерног плеса, школу математике, школу рачунара, школу фолклора за одрасле. Зато имамо преко тридесет рачунара, сателитску антену, професионално озвучење и телевизију са прелијепом учионицом и гардаробом за ношње.